2018 huippuhetket: Potkunyrkkeilyn SM-kulta, World Cup -hopea ja EM-pronssi

Hanna-Riikka Hartikainen teki TJJK:n seurahistoriaa pitkin vuotta 2018 menestyen potkunyrkkeilykilpailuissa erinomaisesti kotimaassa ja ulkomailla! “Hanniksesta” tuli seuran historian ensimmäinen potkunyrkkeilyn SM-, EM- ja World Cup -mitalisti!

Potkunyrkkeilyn SM-kilpailut iskettiin 3-4.3.2018 Vaasassa. Hanna-Riikka sai vastaansa finaalissa hallitsevan thainyrkkeilyn Suomen mestarin Grite Orgin. Kumpikaan ottelijoista ei ollut tullut hakemaan hopeamitalia ja ottelu menikin hurjaksi taisteluksi pistetilanteen vaihdellessa kummankin ottelijan hyväksi. Viimeiseen erään mentiin tasatilanteessa tuomaritilanteen ollessa 1-1-1. Molemmat ottelijat olivat tässä kohtaa ottelua silmin nähden väsyneitä kahden todella vauhdikkaan erän jälkeen. Hanna-Riikka haki erässä kuitenkin vahvemmat suoritukset ja voitti lopulta ottelun ja Suomen mestaruuden tuomariäänin 2-1!

Historiallinen SM-kulta potkiksesta siis TJJK:lle ja samalla myös Hanniksen ensimmäinen SM-kulta.

Kuvassa Hanniksen lisäksi myös valmentaja Jani Ikävalko ja SM-kisoissa en kertaa kokemusta hakenut Sonja Juntunen.

Moro raportoi tampereleisten menestyksestä myös:

https://www.aamulehti.fi/moro/moron-urheilullista-hartikainen-teki-seurahistoriaa-sm-kultamitalilla-200813852

……….

Hanna-Riikan vuoden menestystarina jatkui hienosti 18.-20.5.2018 järjestetyssä WAKO:n Unkarin World Cupissa, missä Hannis taisteli neljän ottelun jälkeen itsensä hopealle

Potkunyrkkeilyn Unkarin maailmancup on arvokisojen jälkeen maailman ykkösturnaus ja tärkein EM-näyttöpaikka. Tänä vuonna se järjestettiin 18.–20.5. Budapestissa noin 1 500 ottelijan voimin. Kilpailijoita maailmancupin mittelöihin saapui peräti 38 eri maasta ja Suomesta mukana oli 14 osallistujaa.

Matkalla kaatui monta kovaa nimeä kuten ammattilaisottelija Yael Yvon (Itävalta) ja EM-pronssimitalisti Petríková Veronika (Slovakia). Finaaliottelussa tuli vastaan kovalyöntinen ja yksi turnauksen parhaista naisottelijoista Viktoria Korkoshko (Ukraina), jolta löytyy titteleinä K1-organisaation amatöörien maailmanmestaruus ja maansa mestaruudet potkunyrkkeilystä ja thainyrkkeilystä. Tällä kertaa voitto meni tasaisen ottelun jälkeen Ukrainaan äänin 0-3.
 

Kuva: Petteri Maunu

Hanna-Riikka ansaitsi tällä suorituksellaan maajoukkuepaikan potkunyrkkeilyn EM-kilpailuihin lokakuussa 2018.

Aamulehden Moro raportoi tästäkin mitalista: https://www.aamulehti.fi/a/200983725
…………………

Lokakuussa tulikin kauden huipennus, kun Hanna-Riikka Hartikainen saavutti ensikertalaisena WAKO potkunyrkkeilyn Euroopan mestaruuskilpailuissa hienosti PRONSSIA!

Neljännesfinaalissa kaatui kaikin tuomariäänin 2017 MM-pronssimitalisti Ewa Pietrzykowska (Puola) joten mitään ei todellakaan jaettu ilmaiseksi. Tämä on ensimmäinen maailmanliitto WAKOn K1-ottelumuodossa saavutettu arvokisamitali Pirkanmaalla ja kaikki ottelumuodot huomioidenkin vasta toinen.

Tämä oli TJJK:n historian ensimmäinen potkunyrkkeilyn kansainvälinen arvokisamitali, joten huippujuttu senkin puolesta.

 

Moro raportoi tottakai tästäkin huikeasta suorituksesta: https://www.aamulehti.fi/a/201284641


 

Tampereen Ju-Jutsukoulun potkunyrkkeilytoiminta on ollut huikeassa nousussa ja TJJK on varsin hyvin vakiinnuttanut itsensä Pirkanmaan johtavaksi potkunyrkkeilyseuraksi. Suurin kiitos tästä päävalmentaja Jani Ikävalkolle, joka on pistänyt potkunyrkkeilytoiminnan TJJK:lla pystyyn ja nostanut sen Suomen huipulle muutamassa vuodessa. Iso käsi toki myös kaikille potkunyrkkeilyharrastajille ja treenikavereille, jotka ovat panoksellaan auttaneet seuran ottelijoita kehittymään.

Hanniksen kansainvälisen menestyksen lisäksi TJJK:n potkunyrkkeilypuoli niitti mukavasti menestystä pienemmistäkin kilpailuista pitkin vuotta.

Potkunyrkkeilytoimintaan pääset mukaan alkeiskurssin kautta. Seuraava starttaa heti tammikuussa 9.1.2019! Lue lisää: https://tjjk.fi/potkunyrkkeily-alkeet

Tervetuloa Pirkanmaan parhaimpaan potkunyrkkeilyseuraan!