TJJK paras seura No-Gi SM-kilpailuissa!

BJJ No-Gi SM-kilpailut järjestettiin 16.3. Hämeenlinnassa. No-Gi -kilpailut ovat vielä uudehko ilmiö Suomessa, mutta lyhyesti kyseessä on lukkopaini BJJ:n säännöillä ja vyöluokilla. Kilpailijoita oli kuitenkin yhteensä 237 ympäri Suomen ottelemassa SM-titteleistä ja hyvistä palkinnoista, joten homma on vahvassa nousukiidossa No-Gin puolellakin. Ensimmäistä kertaa Suomen BJJ-liiton kilpailuissa purppurat saivat oman vyöluokkansa miesten sarjassa, ruskea- ja mustavöisten ottelijoiden otellessa omassa luokassaan. Tämä tarkoitti mm. pidempää otteluaikaa ja isompaa sallittua jalkalukkorepertuaaria ruskeille ja mustille vöille.

Sinivöisissä Eetu Wallius, Jouko Loikkanen ja Oskari Piipponen urakoivat itsensä pronssille. Heikki Katajamäki ja Anna Nurminen nappasivat sinivöisissä hienosti hopeaa sekä Perttu Tepponen jyräsi sarjansa voittaen kultaa. Sinisten avoimessa sarjassa Perttu ja Jouko tekivät selvää jälkeä: miehet jyräsivät vastuksen toisensa jälkeen ja ottivat upean kaksoisvoiton! Perttu puristi vielä seurakaverusten keskisestä finaalista voiton, joten Pertulle avoimen kultaa ja Joukolle hopeaa!

Purppuravöisissä Jaakko Hulkkonen dominoi omaa sarjaansa ja painikin upeasti kultaa. Tämän lisäksi Jaakko nappasi purppuroiden avoimesta sarjasta vielä pronssia. Mahtava suoritus ensimmäisistä kisoista purppuravöisenä!

Naisten purppura-mustavöisissä Katjusa Hörman nappasi hienosti hopeaa sekä omastaan, että avoimesta sarjasta. Tämä oli myös Katjusan debyytti purppuravöisenä, joten ei huono suoritus ollenkaan!

Viimeisenä urakoivat ruskea- ja mustavöisissä Tero Pyylampi ja Erno Elgland. Molemmat miehet voittivat sarjansa ja sen lisäksi ottivat vielä upean kaksoisvoiton ruskea- ja mustavöiden avoimesta! Tero oli tamperelaisista vielä tällä kertaa askeleen edellä voittaen kultaa. Tero voittikin turnauksessa kaikki matsinsa ennen täyttä aikaa omassa ja avoimessa sarjassa. Upeaa jälkeä! Ernon suoritus oli myös todella kova avoimen sarjan pienikokoisimpana ottelijana, ja semifinaalissa kaatuikin hienosti kuristuksella reilusti isompi ottelija selkeästä pistetappiotilanteesta vain 15 sekuntia ennen loppua.

Mahtava päivä kokonaisuudessaan: Roppakaupalla mitaleita, hienoa painia, kaksi kaksoisvoittoa, kaksi tuplakultamitalistia ja kirsikkana kakun päällä vielä parhaan seuran pokaali Tampereelle! Värivöiden voittajat saivat liitolta lentoliput Roomaan No-Gi EM-kisoihin, joten Roomassa nähdään pian Tampereelta todella kova joukkue! Onnittelut kaikille!