Tampereelle kaksi BJJ:n EM-hopeaa Lissabonista!

Brasilialaisen ju-jutsun 2015 Euroopan avoimet mestaruuskilpailut järjestettiin Portugalin Lissabonissa. Kilpailut olivat jälleen ennätysisot: 3400 kilpailijaa ympäri maailman oli ilmoittautunut kilpailemaan halutuista mitaleista ja titteleistä. TJJK:lta mukana oli kuusi ottelijaa aikuisten sarjoissa ja yksi juniori.

 

Kilpailujen taso oli odotetun kova. Tero Pyylampi otteli debyyttinsä mustien vöiden sarjassa, häviten avoimessa painoluokassa täpärästi kahdella hieman isommalle brassiottelijalle. Harmittavasti Tero loukkasi sormensa ottelussa pahasti, eikä pystynyt ottelemaan omassa painoluokassaan ollenkaan. Purppuravöinen Jaakko Hulkkonen teki BJJ EM-debyytinsä ja voitti hienosti ensimmäisen matsinsa, häviten kuitenkin toisen ottelunsa todella tiukasti edulla kovatasoiselle ottelijalle. Sinivöiset Balazs Feher, Eetu Wallius ja Antti Alaluusua olivat niin ikään ensimmäistä kertaa BJJ EM-lauteilla, ja kolmikon saldoksi jäi hienoja otteluvoittoja, arvokasta kansainvälistä ottelukokemusta ja tiukkoja tappioita.

Aikuisista parhaiten menestyi Perttu Tepponen. Perttu otteli ensimmäistä kertaa purppuravöisenä ja teki heti hienosti tulosta: EM-hopea tarttui matkaan kolmen otteluvoiton ja tiukan finaalin pistehäviön jälkeen. Mahtava suoritus Pertulta!

TJJK:n kilpailijoiden sivuilta (TJJK Pro Team) löytyy videokuvaa kilpailuista:

Pertun ensimmäinen matsi, jossa mies tekee selvää jälkeä:
https://www.facebook.com/tjjkproteam/videos/1049870488361892/?type=1&theater

Pertun kaikkien matsien parhaat palat:

https://www.facebook.com/tjjkproteam/videos/1058541280828146/?type=1&theater

 

Junioripuolella TJJK:n yhden hengen juniorijoukkue nimeltä Ville Kujala esiintyi vahvasti Lissabonissa BJJ Euroopan avoimissa mestaruuskisoissa! Tuliaisina oli hienosti hopeinen mitali ja arvokasta kokemusta kansainvälisistä karkeloista. Suuret onnittelut Villelle!
 
 

Suomalaiset juniorit esiintyivät kilpailuissa kauttaaltaan hienosti edukseen ja tämä noteraattiin ulkomaita myöten. Suomalainen junnu-BJJ -osaaminen jatkaa vain nousuaan, hienoa työtä kaikilta juniorivalmentajilta ja liitolta!