Primates Professional Jiu jitsu

Suomen ensimmäinen ammattilaisjujutsutapahtuma Primates oteltiin 1.3.2014 Teatteri Forumissa, Helsingissä. Loppuunmyyty tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut, niin matseiltaan kuin tunnelmaltaankin.

Tampereelta Helsinkiin matkusti bussilastillinen vääntäjiä, joista kaksi nähtiin matolla ja loput äänekkäästi kannustamassa maton reunalla. Superfighteissa ottelivat TJJK:n Tero Pyylampi ja Janne-Pekka Pietiläinen kivikovia vastustajia vastaan. Molempien ottelut käytiin ADCC-säännöillä, 20 minuutin otteluajalla ja submission only -periaatteella, eli ottelun voitti joko luovutuksella tai tuomareiden päätöksellä. Pisteitä ei jaettu.

Ensimmäisenä tamperelaisista tulessa oli Tero, joka onnituikin kaivamaan voittoisan polvilukon lähes 15 minuutin eeppisen mittelön jälkeen Porin Jesse Urholinista. Porilainen vastustaja laittoi sitä ennen kaiken peliin ja ottelu saikin kiitosta sekä yleisöltä että järjestäjiltä.

Illan päätapahtumassa Janne kohtasi kolminkertaisen lukkopainin maailmanmestarin, amerikkalaisen Dean Listerin. 20 minuutin dramaattinen vääntö sai välillä yleisön haukkomaan henkeään jännityksestä, kun Janne laittoi UFC-konkarin paikka paikoin ahtaalle ja karkaili hienosti Deanin pelätyistä jalkalukoista. Kova oli taistelu, mutta täyden ajan jälkeen tuomarit julistivat Dean Listerin voittajaksi. Tämä häviö ei todellakaan ollut häpeäksi!

Kaiken kaikkiaan hieno ja historiallinen kamppailu tapahtuma Suomessa ja suuret onnittelut molemmille TJJK:n urhoille! Kiitokset vielä tätäkin kautta järjestäjille TJJK:n puolesta hienoista hetkistä.

Kuvat Rod Miranda, tsekkaa miehen kuvagalleria tapahtumasta linkin takaa: http://www.fightsport.fi/media/kuvat/historiallisen-primates-tunnelmat-pysaytyskuvina