Olet täällä

Brasilialainen Ju-Jutsu

Brasilialainen ju-jutsu eli tuttavallisemmin BJJ on Brasiliassa tavallisesta japanilaisesta ju-jutsusta ja judosta kehitetty kamppailu-urheilulaji, joka perustuu pitkälti maassa tapahtuvaan kamppailuun ja alasvienteihin. Vastustaja pyritään kaatamaan maahan ja kontrolloimaan häntä siellä. Lisäksi vastustaja yritetään saada jonkinlaiseen kuristusotteeseen tai nivellukkoon.

Brasilialaisen ju-jutsun harjoittelussa käytetään ju-jutsu- tai judopukua. Puvun avulla tehdään monia sidonta-, kääntö-, lukko- ja kuristusliikkeitä.


Tärkeä elementti BJJ:ssä on ns. sparraaminen muiden harjoittelijoiden kanssa. Tämä mahdollistaa liikkeiden hiomisen vastustelevaa vastustajaa vastaan. Brasilian ju-jutsun alkeiskurssilla ei tarvitse pukua. Alkeiskurssi onkin käytännössä lukkopainia, eli t-paita ja shortsit riittävät mainiosti.

Tampereen Ju-Jutsukoulussa brasilialaista ju-jutsua alettiin harrastaa virallisesti tällä nimellä vuonna 2000. Seuran pääohjaaja on BJJ mustavyö Tero Pyylampi ja lisäksi harjoituksia ohjaavat useat kokeneet musta-, ruskea- ja purppuravöiset ohjaajat. Tampereen Ju-Jutsukoulu on myös menestynyt hyvin kilpailuissa ja seuralla on monia mestaruuksia sekä kotimaisista että kansainvälisistä brasilian ju-jutsu- ja lukkopainikilpailuista. Vuosina 2013-14 TJJK oli kilpailumenestykseltään ylivoimaisesti Suomen paras seura.

Tampereen Ju-Jutsukoulu on Hiltin ja Suomen brasilialaisen jujutsun liiton sekä Shooto Finlandin jäsenseura.

Seuran kaikkien jäsenien on mahdollista hankkia Karateliiton lisenssivakuutus.

Lisätietoa lajista tarjoavat: Suomen brasilalaisen jujutsun liitto ja International BJJ Federation.

Seuraavan alkeiskurssin tiedot löydät kurssisivulta.

Katso video: https://youtu.be/6P6Pd9jr5rI